Bild: Privat

Därför bjuder fotbollslaget in till julfirande

Julen är en högtid som förknippas med stark gemenskap, glädje och förväntningar. Dock stämmer detta inte in för alla. Därför tog eldsjälen tag i saken och ordnade ett julfirande för de utsatta.

Vi har tidigare berättat om att fotbollsklubben Linköping City bjuder utsatta familjer på julbord och julklappar på julafton. Michael Gharib som drog igång initiativet förklarar syftet bakom det hela.

– Julen i allmänhet och julafton i synnerhet, är en högtid som många förknippar med stark gemenskap, glädje och förväntningar. Det är åtminstone det vi önskar varandra och det är andemeningen med julen. Det finns dock grupper i samhället dit julens budskap aldrig når. Det finns barn och ungdomar i Sverige som lever med föräldrar med psykisk ohälsa eller som befinner sig i missbruk. För dessa människor blir julen och julafton en av de värsta perioderna på året – med krossade drömmar, alkohol, bråk och otrygghet, säger han i ett e-postmeddelande.

”Måste göra något”

Därför bestämde han sig för att fixa ett julfirande till de utsatta i samhället.

– Jag diskuterade med ledare från fotbollsföreningen Linköping City som omgående var med på iden att vi måste försöka göra något. Självklart vill vi vara med och försöka att skänka en fin upplevelse för dessa utsatta, vi kom fram till att vi vill bjuda in till ett julbord på självaste julafton för att fira den tillsammans med klubben. Alla familjer med barn och de som är ensamma är välkomna, säger Michael Gharib.

Tackar kommunen

Han passar även på att tacka kommunen.

– Jag vill rikta ett stort tack till Linköpings kommun som ställer upp så att vi kan vara i Linköping Arena. Tanken är att detta ska bli en årlig tradition.

Vill du ge bort en julklapp kan du mejla: ordforande@fclinkopingcity.se så kommer föreningen och hämtar julklappen. Man kan också swisha ett bidrag till: 123 249 49 53, märk överföringen med ”En bättre jul”.

Fotbollshjältar bjuder utsatta på julafton