Tobias Levander, Wisbygymnasiet, kom på tredje plats. Segraren Herman Borring och silvermedaljören Robin Identag representerade Vretagymnasiet. Foto: TYA

De är Mellansveriges bästa unga lastbilsförare

På tisdagen var det dags för den tredje kvaltävlingen till yrkes-SM för unga lastbilsförare. Tävlingen avgjordes på Bråvalla och vann gjorde Herman Borring.

På tisdagen stod det klart. Herman Borring, som bor i Skänninge och går sista året på Vretagymnasiet, är Mellansveriges bästa unga lastbilsförare.

Han vann den tredje kvaltävlingen till yrkes-SM för unga lastbilsförare och kommer att och få tävla i yrkes-SM i Uppsala som arrangeras i april 2018.

– Vi har tränat rätt mycket inför tävlingen. Vi har såklart lärt oss allt redan innan men det blev lite mer hårdträning veckan före, säger Herman Borring i ett pressmeddelande.

Men till nästa tävling, yrkes-SM, kommer ribban att höjas. Då blir det mästarmöte.

– Just det! Då kommer jag få mäta mig mot andra segrare i hela Sverige. Det kommer bli väldigt kul, säger Herman Borring som är uppvuxen på lantgård och har kört olika maskiner sen han var liten. När det var dags att välja gymnasieutbildning kände Herman att han redan hade bra koll på lantbruket och sökte sig till transportutbildningen istället.

– Efter gymnasiet blir det nog lite ”både och” mellan lantbruket och lastbilsyrket. Drömmen är att kunna driva gården samtidigt som jag har ett eget åkeri, säger Herman Borring.

Tisdagens kvaltävling arrangerades av Ebersteinska gymnasiet i Norrköping vars transportutbildning har sina lokaler på det nedlagda flygfältet vid Bråvalla.

Missa inga nyheter:

Anmäl dig till Linköping News nyhetsbrev – helt gratis!

Ladda ner Linköping Newsappen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ Linköping News på Facebook.

-----

No more pages to load