Elisabeth – ett år med News

News-sajterna lanserades för ett år sedan och i en serie presenterar vi människorna på redaktionen. I dag får ni lära känna Elisabeth Däljemar som är reporter.

Vem är du Elisabeth?
– Jag är en ganska vanlig person som efter att jag flackat runt en del i vårt avlånga land numera bor i Skänninge, där jag också har min yrkesmässiga bas. På min fritid umgås jag gärna med min särbo och min vovve – Golden retrievern Enzo. Tillsammans gör vi vardagliga saker, som att gå hundkurser, göra små utflykter och slappa framför teven.

Varför blev det News för dig?
– Jag älskar nystarter. Att starta om eller nytt innebär ju att man får en ny chans att ta vara på möjligheter man tidigare inte haft tillfälle att undersöka. Yrkesmässigt har jag varit med om att starta tre nya tidningar genom åren. Ett arbete som stundtals varit minst sagt krävande. Men samtidigt fantastiskt roligt. Därför tackade jag självklart ja, när jag fick erbjudande om att vara med och starta News. Medias framtid är digital.

Vad är din bakgrund?
– Jag kommer ursprungligen från Luleå i Norrbotten och började min yrkesbana som medicinsk-teknisk fotograf. Men ganska snart övergick jag till att jobba med press. Det ledde vidare till den skrivande journalistiken och sedan början av 1990-talet har jag arbetat som journalist, fotograf och mellanchef på ett antal olika dagstidningsredaktioner i södra och mellersta Sverige. Jag har även nosat lite på TV-mediet och under en period drev jag egen liten reportagebyrå i Liared – en by utanför Ulricehamn.

Hur är jobbet?
Att arbeta som journalist är fantastiskt. Det finns inget jobb som är mer spännande, roligt och intressant. Inget annat yrke erbjuder så många möjligheter till självförverkligande och till att påverka. Medan man, varje dag på året, lägger timmar på att lära sig nya saker om allt möjligt, får man träffa människor många aldrig ens kan drömma om att få komma i närheten av. Allt medan man får betalt för att göra det man gillar allra mest – att skriva/fotografera.

Varför tror du att News har gått så bra det här året?
För att News är en pigg uppstickare bland länets övriga nyhetsförmedlare. Vi reagerar snabbt när något händer och fastän vi är få, täcker vi ett stort antal av dygnets timmar med vår bevakning. Att vi med gratis läsning – anpassad för mobilanvändning, utan krånglig inlogg – erbjuder våra läsare ett öppet demokratiskt instrument, i ett medielandskap där merparten av våra konkurrenter tar betalt av läsarna, spelar naturligtvis också en roll. Men i första hand beror framgången på att vi är bäst – så klart.

Lämna tips till Linköping News:
Mobil dagtid måndag-fredag:
0709-57 28 19
Kvällar, nätter och helger, SMS till:
0709-57 28 19
Eller via mejl:
press@linkopingnews.se

Lämna tips till Norrköping News:
Mobil dagtid måndag-fredag:
072-386 64 47
Kvällar, nätter och helger, SMS till:
072-386 64 47
Eller via mejl:
press@norrkopingnews.se

Och självklart kan hör av dig via våra Facebook-sidor också.

Läs också:

Jerry Prütz – ett år med News

Vi firar ett år – här är vi som gör News