Bild: Sahith Yellabonu Sindre Lind är huvudansvarig för NärCon höst. Bild: Gabriel Kulig Sam Anlér grundade NärCon. Bild: Gabriel Kulig

Färgglada festivalen lyser upp höstmörkret

Glädje, vänskap och en inkluderande miljö. Det är vad NärCon står för. På torsdag startar deras höstevent. Dock finns det ett orosmoln som påverkar de som kommer utifrån.

Utstyrsel, roliga aktiviteter och en öppen atmosfär. Det är bland annat detta som NärCon bjuder på under deras färgstarka festivaler. På torsdag den 1 november är det dags igen. Då startar NärCon höst på Katedralskolan i Linköping. Konventet pågår från torsdag 1 november till söndag 4 november och är alkohol- och drogfritt.

Vintereventet i februari drog runt 3000 besökare och sommareventet i juli drog över 12000 besökare. Höstens upplaga blir däremot inte lika stort.

– Det här är vårt minsta event, ungefär 800-900 besökare förväntar vi oss, säger Sam Anlér som grundade NärCon.

Evenemanget präglas av asiatisk populärkultur och spel i olika former. Men nu i höst blir det även en annan prägel.

– Vi kommer att ha ett halloweentema. Det blir mycket skräckfilmer bland annat. Det här konventet blir också mysigare eftersom det är färre deltagare än på vintern och sommaren, säger Sam Anlér.

Sam Anlér grundade NärCon. Bild: Gabriel Kulig

Fördelen med höstens konvent är att allt är samlat på ett ställe.

– Det är nära till allt nu. På våra större event är det mer utspritt, men nu finns allt man behöver nära till hands, säger Sindre Lind, huvudansvarig för NärCon höst.

Dock finns det ett orosmoment. Biljetterna till deras egna sovsalar är slut och många utifrån har inte hunnit fixa boende än. Däremot går det fortfarande att köpa inträdesbiljett.

– Vi har sålt slut på sovsalsbiljetter. Därför har vi skrivit på våran Facebooksida att om det är möjligt för besökarna som bor i Linköping att låta folk utifrån övernatta hos de, vore det jättebra. Vi gjorde en liknande uppmaning i vintras och då var det många som ställde upp. Vi hoppas att det blir så även nu, säger Sindre Lind.

Sindre Lind är huvudansvarig för NärCon höst. Bild: Gabriel Kulig