Foto: Jerry Prütz

Första maj: 300 tågade i Linköping

Som traditionen bjuder tågade Socialdemokraterna i Linköping på första maj. Denna gång startade man på Borggården för att avsluta i Sankt Larsparken med tal av, bland andra, socialminister Annika Strandhäll och riksdagsmannen Eva Lindh från Linköping.

Det var aningen glest när Linköpings socialdemokrater samlades redan klockan 13.00 på Borggården för att mingla, äta korv och prata politik. Det fyllde dock på och enligt polis på plats så var det runt 300 personer som samlades i Sankt Larsparken för att lyssna på Riksdagsmannen Eva Lindh från Linköping som hälsade välkommen och inledde raden av talare. Den som de flesta såg fram mot var säkerligen Socialminister Annika Strandhäll som talade senare. På talarlistan fanns även representanter från facket och SSU.

Eva Lindh höll tal. Foto: Jerry Prütz

Första majtåget avgick från Borggården för att gå Storgatan ner, ta av i korsningen Sankt Larsgatan och Storgatan för att  sedan vika av på Nygatan via ”Gyllentorget” som det heter i folkmun, och sedan gå några meter på Repslagargatan för att sedan slutligen samlas i Sankt Larsparken.

Foto: Jerry Prütz

På Linköpings torg kunde man även se Fi och Vänsterpartiet passa på att föra fram sin politik men i tåget gick bara socialdemokrater och deras sympatisörer.