Marcus Wennaeus. Foto: Jerry Prütz

Från restaurang till IT på ett bananskal

Marcus Wennaeus har gått från att driva den uppskattade restaurangen Du o Ja på Brigadområdet till att bli account manager på mjukvaruföretaget IT-Software. Ibland bjuder livet på rent oväntade krumsprång och det är bara att hänga med.

Med 16 år i restaurangbranschen gick Marcus Wennaeus från att äga och driva Du o Ja på Brigadområdet där man kunde se både polischefer och åklagare till vanliga lunchgäster njuta av den goda maten till att börja arbeta i IT-branschen.

– Vi hade tänkt att driva restaurangen i fem år för att sedan göra annat, berättar Marcus då vi ses för att prata lite om hans yrkesmässiga resa och det här med IT-Software där han är account manager.

IT-Software arbetar med ett system för, bland annat, kundsupport och intern support. Man har stora kunder som bussbolaget Nobina, gymbolaget SATS och eBuilder. IT-Software har ett system för att felanmäla hos fastighetsbolag, på IT-avdelningar och personalavdelningar.

– Våra kunder har allt från några få anställda till hundratals och vi jobbar med mjukvarusystemet TOPdesk som grundades i Delft i Holland för över 20 år sedan och av två unga studenter som ville göra skillnad. Man har växt från att vara två personer till att vara över 500 anställda just nu. Vi expanderar här i Linköping och kommer troligen anställa ytterligare en person inom kort.

– Jag hamnade i IT-branschen genom att halka in på ett bananskal och via en bekant och nu trivs jag som fisken i vattnet, avslutar Marcus Wennaeus.