Alexander Milton.
Foto: East Sweden Game

Han ska fixa nya spelunder

East Sweden Game har rekryterat Alexander Milton som ny affärscoach.

East Sweden Game, mötesplatsen för de som arbetar med utveckling av spel och digitala upplevelser, har rekryterat Alexander Milton som ny affärscoach. I rollen som affärscoach ska han bland annat starta upp ett acceleratorprogram där spelföretagen i nätverket får hjälp och kraft att utvecklas.

Linköpingsfödde Alexander Milton flyttade till dataspelsstaden Skövde för att utbilda sig inom dataspelsutveckling. Han har skapat och släppt flera dataspel, bland andra Munch VR och Funklift, och gjort sig ett namn i branschen.

– Jag ser stor potential i de utvecklare och projekt som i dag finns i vårt community. Förhoppningsvis har jag mycket att bidra med. Jag är väl relativt ung, men det tror jag är en styrka i den här branschen, i vår värld fungerar inte traditionella affärsplaner, säger Alexander Milton, ny affärscoach på East Sweden Game, i ett pressmeddelande.

– Alexander är en stor förebild och inspiratör och det känns mycket spännande att han nu ska arbeta för att utveckla East Sweden Game och våra medlemmar. Han har erfarenhet från alla led – från att själv ha utvecklat spel, förpacka, marknadsföra och nå ut med dem, till att hitta finansiering, säger Tomas Ahlström, projektledare på East Sweden Game, i ett pressmeddelande.

Alexander Milton började sin nya roll den 1 mars.