En avgående kaptenska och en tillträdande. Ann-Maria Brengdahl går nu i land och efterträds av Janna Aanstroot

Känd Linköpingsprofil tar över restaurangbåt – Esperanza blir De Klipper

Nu byter restaurangbåten Esperanza namn till De Klipper och samtidigt får man nya ägare då välkända Take Aanstoot och hustrun Jaana nu kommer att äga och driva De Klipper som man valt att döpa om fartyget i Stångån till.

– Det är inte alla som har ett eget piratskepp hälsar Janna mig välkommen då jag pulsar över den nedsnöade landgången då snön faller tätare än duggregnen under industrisemestern.

– Jag har alltid haft en dröm om en båt fylld av musik och som en mötesplats mellan människor. Så det här är min dröm och det är jag som får sköta det här, berättar Janna och menar att maken och Linköpingsprofilen samt krögaren på De Klomp, Take har så mycket annat att göra.

Hon berättar att hon tycker om visor och att skansen på båten som har dryga 40 platser passar bra för musik i det lilla formatet. På De Klomp har man gjort sig känd som en ölpub av rang samt med en meny med både närodlat och ekologiska rätter.

– Jag kan inte säga precis hur maten eller öl sortimentet kommer att se ut, det får framtiden utvisa men vi öppnar lite försiktigt nu i helgen med musik och mat. På sommaren blir det hela lite enklare och då kan man ju sitta utomhus på däck och man kan även ha ett utomhuskök, menar Janna Aanstoot och får en kram av förra ägaren på skutan Ann-Marie Brengdahl som passande nog kommer förbi med ett par matkassar i handen.

– Nu ska jag bara ta det lugnt och vila upp mig, säger hon och önskar Janna lycka till i framtiden.

Missa inga nyheter:

Anmäl dig till Linköping News nyhetsbrev – helt gratis!

Ladda ner Linköping Newsappen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ Linköping News på Facebook.

-----

No more pages to load