Josephine Magnusson hittade sitt egna sätt att söka jobb på. Bild: Privat

Kolla in Linköpingstjejens udda jobbsök

Det gäller att sticka ut bland andra när man söker jobb. Det svaret fick Josephine Magnusson själv när hon sökte jobb och hittade därför sitt egna sätt att sticka ut på.

– Det började med att jag sökte en hel del jobb där jag fick svar att de hade gått vidare med andra sökande. Då kontaktade jag arbetsgivaren igen för jag ville veta om det var något som saknades i ansökan eller varför de inte ville anställa mig, säger Josephine Magnusson.

Svaret hon fick var nästan identiska från samtliga arbetsgivare, det var inget direkt som saknades i hennes ansökan och hennes personliga brev var också bra. Däremot hade de valt att gå vidare med ansökningar som stack ut från mängden.

– Så då tänkte jag att jag hittar mitt sätt, en film var min första tanke men det kan vara besvärligt för arbetsgivare att ha framför sig när de ska gå igenom alla ansökningar så jag gjorde stora skyltar och publicerade en slags ansökan på Facebook.

Om det ger några resultat är för tidigt att säga eftersom hon precis har publicerat sin ansökan. Josephine Magnusson är kulturvetare i botten och har en hel del erfarenhet från olika typer av jobb. Men hon vet vad hon vill.
– Kommunikatör, informatör eller något inom administration är ett jobb som skulle passa mig, jag älskar även att skriva så något åt det hållet är vad jag mest är intresserad av.

Vad är din styrka?
– Jag är kreativ och om någon frågar om det går att göra en viss sak så är alltid mitt svar ja, att det går, sedan får man jobba så att det går att lösa, säger Josephine Magnusson.

Josephine ”Järnet” Magnusson

Ålder: 33 år.

Familj: Man och ett barn.

Utbildning: Bland annat Kulturvetarlinjen på Linköpings universitet

Musiker: Josephine är även musiker där hon går under namnet ”Järnet”.

Vill: Jobba som kommunikatör, informatör eller inom administration.