Lena Miranda. Foto: Jerry Prütz

Lena Miranda: Vd med egen spellista på Spotify

Science Park Mjärdevi är att betrakta som Linköpings svar på Silicon Valley med sina teknikföretag som ligger i framkant inom just ny teknik. Vd för själva bolaget är Lena Miranda som verkligen brinner för sitt jobb men hon har också en egen spellista på Spotify där hon enbart lägger upp östgötsk musik.

Lena Miranda är allätare när det kommer till musik och på hennes lista hittar man både Lasse Winnerbäck, Ghost och favoriterna Den Svenska Björnstammen. Här finns även storheter som Louise Hoffsten och Markus Krunegård varvat med mindre kända artister Luntgatan Girls och Plumberboys.

– Det blir ju ganska mycket rock på en sådan här lista men jag har även lagt till inspelningar av SON. Vi har ju så otroligt mycket talangfulla musiker och låtskrivare i länet och det vill jag visa upp för hela världen.

– Jag bär på en idé om att starta LKPG Tech Tunes, som en Music Tech fest. Vi har ju en del coolt vi kan bygga på som, till exempel ”Softube”, som jobbar med digitala förstärkare och som jobbar med Ableton i Berlin vilka är världsledande på digital musik. Vi har Dataton som har en historia i musik, och som kan göra coola projiceringar. Vi har ytterligare några mindre Music Tech bolag som hade varit ett kul sätt att gifta samman Tech och events, avslutar Lena Miranda som gärna ligger till ditt band, projekt eller dina låtar på sin spellista.

Lena lista:

Nyfiken på Lenas lista? Kolla här!