Nu är det öppet för säsongen hos stans mest strandnära fik. Michael Gharib trivs på sitt lilla café. Foto: Jerry Prütz

Mickey har öppnat för året

Nedanför Scandic City och vid Tullbron har Michael Gharib sitt Mickey´s Strandfik precis vid Stångåns stilla vatten. En varm sommardag är det inget annat än en ren idyll.

Idag, tisdag, var det soligt och varmt när News besökte Mickey och hans strandfik för att kolla läget och känna honom på lite pulsen.

– Ja, det här är ett helt fantastiskt läge, stans bästa utan tvekan och mitt i stan dessutom, säger den glade innehavaren samtidigt som han serverar kunderna lite glass, kaffe eller läsk. En varm dag är det populärt att sitta och sola vid vattnet vilket ett gäng tjejer tagit fasta på. Det är även populärt att ta med sig hunden hit och många hundar passar även på att svalka sig en het dag.

– Det händer även att folk badar här, det finns visserligen ingen stege ner i vattnet sedan saknas det både duschar och rinnande vatten här. Jag har erbjudit kommunen att jag kan ta hand om städning och allt runt omkring det men hittills har inget hänt, säger Michael ”Mickey” Gharib med tydlig adress till de styrande i kommunen.

Hos Mickey finns det inte bara kaffe, glass och annat mättande men kan även hyra en ”kärleksbåt” som han kallar de trampbåtar som han erbjuder och senare i sommar kommer han även ha Segways till uthyrning.

Följ med mig Stina i en trampbåt till Kina eller hur de nu sjöng i den gamla schlagern. Foto: Jerry Prütz.

– Det är sjunde året jag har den här kiosken och det blir aldrig tråkigt eller långsamt och sedan är miljön och omgivningen helt magisk, avlutar Michael ”Mickey” Gharib.