Nattvandrare prisades. Foto: Lasse Hejdenberg/Hejdlösa Bilder AB

Här är nattvandrarna som får pris

Priset instiftades 2001. I år går det till nattvandrare i Ryd.

“Årets Tryggve” har delats ut sedan 2001 av Stångåstaden. Årets stipendium går till Ryds föräldraförening för sitt arbete med nattvandringar i Ryd. Föreningen bidrar till att skapa relationer, föra dialog med ungdomar och bygga broar mellan invånarna.  

– Vi vill verkligen tacka för allt stöd, det hjälper oss att kunna fortsätta göra ett bra jobb. Vi vill arbeta för att skapa trygghet och säkerhet i Ryd. Det gör vi genom att skapa relationer med ungdomarna och hjälpa och vägleda dem på olika sätt, säger Abdirahman Haji Ismail, ordförande i Ryds föräldraförening som tog emot stipendiet tillsammans med Nuro Hassan Mohamed, i ett pressmeddelande.

Priset delades ut i Linköpings stadshus av borgmästare Helena Balthammar och Stångåstadens vd Fredrik Törnqvist.

Stipendiet är till för att uppmärksamma och stimulera goda insatser som bidrar till att skapa trygga hem och bostadsområden.

– En grund för ett bra trygghetsarbete är att det finns engagerade människor, eldsjälar, som tar initiativ och är uthålliga i arbetet med att förbättra bostadsområden. De här eldsjälarna vill vi lyfta fram lite extra. Det är viktigt att visa upp alla bra initiativ som tas och att sprida goda exempel till andra stadsdelar, säger Fredrik Törnqvist, vd på Stångåstaden, i samma pressmeddelande.

Priset består av en statyett, ett diplom och 10 000 kronor.

Motiveringen till priset

”Under 2017 började ni som hyresgäster i Ryd att spontant nattvandra i området för att skapa relationer, föra dialog med ungdomar och bygga broar mellan invånarna. Grunden i nattvandringen låg i tanken att vuxna ska vara goda förebilder för barn och ungdomar. I oktober 2017 tog ni eget initiativ och startade Ryds Föräldrar Förening. Ni som är aktiva i föreningen har tydlig struktur och en klar målbild – att alla ska känna sig trygga och inkluderade i stadsdelen. Stångåstaden har tät dialog med Ryds Föräldrar Förening, som har ett gediget engagemang och är en viktig del i vårt arbete att tillsammans med de boende skapa trygghet och trivsel i Ryd.”