Elisabeth Falebrant vid sin disk som bygger på en dörr från 1700-talet. Bild: Jerry Prütz

Elisabeths nya salong satsar på återvunnet

Välkända frisören Elisabeth Falebrant lämnar efter 15 år Hårmagasinet på Magasinstorget för nya och hållbara StudiosaXess mitt i centrala Linköping. På lördag är det premiär.

Namnet StudiosaXess har Elisabeth burit med sig sedan hon började i yrket och nu fick hon äntligen chansen att använda det.

Men varför har många frisörer så ordvitsiga namn på sina salonger?
– Vi är väl lite ordvistiga och putslustiga skulle jag tro, svarar Elisabeth Falebrant på min helt berättigade fråga.

StudiosaXess har ett uttalat miljötänk. Många av de möbler som finns i lokalen har hon själv renoverat eller snickrat. Kassadisken kommer från en ladugårdsdörr från 1700-talet. Hon har även satt upp hyllor, speglar och allt vad man behöver på en frisersalong själv.

En bra tjej reder sig själv. Bild: Privat

– Jag gillar att fixa och hålla på. Dessutom tror jag inte på konsumtionssamhället och att man bara ska köpa nytt hela tiden, säger hon med eftertryck i rösten och visar mig salongens stolar som är rena kvalitetsstolar köpta på Blocket för en bråkdel av vad de skulle kosta nya.

Padda istället för papper

Hon har även tänkt till och beslutat att man inte ska ha några tidningar att bläddra i utan det finns paddor för den som vill läsa en tidning.

– Det ska verkligen bli roligt att få se min dröm förverkligas och det är även väldigt roligt att mina kunder valt att komma med till min nya salong. Som det ser ut nu så är hela december fullbokat, berättar Elisabeth vidare som då öppnar sin salong nu på lördag.

Mycket av jobbet gjorde Elisabeth under sin sommarsemester. Bild: Privat.

Förverkligad dröm

– Jag kommer att klippa som vanligt men har ett mer luftigt schema så jag kan prata med de som kommer in och vill se hur jag har det här på min nya salong, avslutar Elisabeth Falebrant som på sin salong även kommer att ha frisörerna Anna Hultsten och Jannie Olofsson i sitt team.

Girlpower i 15 år på Magasinstorget