Gustav Hasting tar med sig resten av Grasstank ut i Europa.Foto: Privat

Open mic på Platensgatan: ”Allt kan hända”

Gustav Hasting håller från och med imorgon, torsdag, i open mic-kvällarn på Kebabhouse på Platensgatan i centrala Linköping. Han utlovar oförglömliga kvällar där allt kan hända och självklart får alla  som vill vara med.

Gustav Hasting har själv en bakgrund inom open mic-sfären och hans ”outlawbluegrasstrio” Grasstank skulle inte funnits om man träffats på en open mic-kväll på Platensgatan för några år sedan. Numera spelar Grasstank både här hemma i Östergötland men även ute i Europa.

– Från och med imorgon torsdag håller jag de här kvällarna och det var nu ett tag sedan det fanns den här typen av kulturarrangemang i Linköping. Jag tror verkligen vi fyller att hål i stans kulturliv, understryker Gustav då vi snackas vid dagen innan premiären.

– Det här är något musiker i Linköping frågat efter, att kunna nätverka och träffa nya musikerkompisar att spela med men vi vänder oss inte enbart till den som spelar något instrument utan alla som vill prova på att göra något, stand up, trolleri eller bara läsa en dikt, är välkomna. Man kan dels boka in sig eller bara dyka upp, menar Gustav Hasting vidare och menar i samma andetag att allt kan hända under en kväll.

– Visst är en open mic-kväll mest till för att musiker ska träffas och spela men alla som vill sitta ner och bara lyssna är även de välkomna. Det är ju fri entré hela kvällen.

Vill du vara med? Läs mer här.