Fotomontage. Jerry Prütz. Bilder: Pixabay, Linköpings kommun.

Så firas det nya året in – tal, ljusshow och en musikalisk resa

Som brukligt är så hålls det ett nyårsfirande vid Borggården i Linköping. Årets nyårstalare är vice borgmästaren Niklas Nåbo som kommer prata om en sammanhållen stad. Det blir även sång, musik, ljusshow och akrobatik.

Temat för årets Linköpings kommuns nyårsfirande är magi men årets nyårstalare, socialdemokraten och vice borgmästare, Nilkas Nåbo, kommer ta upp Linköping som en sammanhållen stad och kommun i sitt tal.

– Jag är väl i princip klar med talet fast mest i huvudet men självklart så kommer jag att ha ett manus som jag håller mig till, berättar Niklas Nåbo för News.

– Det är väldigt hedrande att få hålla ett sådant här tal och jag kommer prata om att vi är många människor här i Linköping som kommer från olika platser. En del ganska nära och andra längre bort men staden till hör oss alla. Jag kommer nog betona vikten av vi är en kommun och inte bara Linköping som stad. Det tycker jag är viktigt.

Årets konferencier, Åsa Sjöberg leder nyårsfirandet för fjärde året i rad och hon är taggad.

– Det är ett av årets allra roligaste uppdrag, säger Åsa i en kort kommentar och lägger till att hon även är medproducent för själva scenprogrammet.

Det blir även musik av kören Soundset och husbandet under ledning av kapellmästare Pelle Lindh tar med oss på en musikalisk resa med en varierad musikblandning som sträcker sig genom flera genres. Eftersom temat är magi så blir det  luftakrobatik med Saana Leppänen, luftakrobat. Medverkar gör även sångerskan och cirkusartisten Elin König.

Firandet avslutas klockan 18:00 med en färgsprakande ljusshow på slottsfasaden. Ljusshowen visas sedan varje dag fram till och med den 7 januari mellan klockan 17.00 och 21.00.