Ingrid Karlsson och Mats Dahl från motorklubben Street Pack som ligger bakom motorträffarna i´Ljungsbroparken. Foto: Jerry Prütz

Solig bilträff i Ljungsbro

Solen sken och V8:orna spann som stora kattdjur medan raggarna och motorentusiasterna fikade och käkade korv. Självklart kollade man även in bilarna som kom från hela Östergötland och våra grannlän.

Platsen är Ljungsbro Folkets Park och sedan tre år finns det ett samarbete mellan motorklubben Street Pack och Ljungsbroparken. Ingrid Karlsson i Street Pack vet att berätta mera.

– Det hela började för tre år sedan när ”parken” hörde av sig till oss och ville ha till ett samarbete. Nu rullar det på men det är ganska mycket som ska klaffa, berättar hon och får medhåll av Mats Dahl som även han är medlem i Street Pack.

– Det är en härlig gemenskap här och på övriga bilträffar, menar de båda raggarna och berättar att man, i princip, kan gå på en bilträff varje kväll under sommaren. De mest kända är nog den vid Flygvapenmuseet på torsdagarna och den i Vadstena på onsdagarna.

Vi träffar Tord Söderlund som rattar sin Morgan från 1974.

En man och hans Morgan. Tord Söderlund sken ikapp med solen. Foto: Jerry Prütz

– Det här är ett riktigt hantverk och varje bil är unik i sig då den är byggd delvis i trä. Den har dessutom sett nästan likadan sedan tillverkningen startades 1936 i Storbritannien. Det är en trevlig liten bil, menar Tord och berättar mera om sin ögonsten. En bil han tar ut på träffar fyra till fem gånger per säsong.
News går runt bland den blänkande kromen, den blanka lacken och de välputsade bilarna.

“Rosa lack och kromad list” som de sjöng Snowstorm. Foto: Jerry Prütz

– Det är en härlig gemenskap, många har med sig barn och barnbarn i bilarna. Vi har trevligt och vi är som en stor familj där alla är välkomna, avslutar Ingrid Karlsson.

En skön syn för den som gillar gamla bilar. Foto. Jerry Prütz
Mäktig front. Foto: Jerry Prütz

Missa inga nyheter:

Anmäl dig till Linköping News nyhetsbrev – helt gratis!

Ladda ner Linköping Newsappen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ Linköping News på Facebook.

-----

No more pages to load