Hanna Bergström, krönikör på News är trött på alla kommentarer. Bild: Andreas Schander. Pixabay

Bergström: Nej, jag vill inte ligga med Norrena

”Till er som tror att alla tjejer går på hockey för att vi alla är superkåta på spelarna, bara knip pip! Pratar gärna hockey med er men frågar ni enbart vilken spelare jag vill ligga med så får ni räkna med att få samma typ av intelligenta fråga tillbaka”. Det skriver Linköping News krönikör Hanna Bergström.

KRÖNIKA. Att vara jag och älska hockey. Skulle egentligen vilja skriva “att vara tjej och älska hockey” men har ju ingen aning om detta händer alla tjejer som är hockeyintresserade. Troligen händer det alldeles för många dock.

När jag började gå på hockey var den yngsta spelaren i laget fem år äldre än jag. Några år gick och snart var jag jämngammal med de flesta spelarna. Nu är jag äldre än många av dem.

Men oavsett min ålder har frågor som “har du legat med någon spelare än?” eller “går du på hockey bara för att spelarna är snygga?” förföljt mig. Jag var ju inte ens byxmyndig när jag började gå på hockey! Måste dela med mig av en klassiker som kommer inför varje ny säsong. Den fina “jahaja, har du kollat in de nya spelarna än? Kan de va nåt o ragga på?! Höhö”. Fortfarande. Efter 20+ år!

Det är mer förekommande att någon frågar vem jag tycker har varit den snyggaste spelaren genom åren än vilken spelare som varit min favorit tack vare sina insatser på isen. Dessa frågor har kommit från olika håll. Andra supportrar, från ledare och annat löst folk. Men det är bara det manliga folket som verkar intresserade av mitt (totalt obefintliga) sexliv med spelare. Skaffa en hobby istället snubbar! Gör något värdefullt med er tid.

Jag är så urbota trött på att jag som ännu hyfsat ung tjej ska behöva försvara varför jag går på hockey. Varför jag inte vill ligga med en kille bara för att han är hockeyspelare. Det kan ju vara så att jag faktiskt går på hockey för att jag tycker om sporten!

Självklart finns det snygga hockeyspelare, vore ju konstigt om alla som utövade denna stora sport bara skulle vara fula. Lite som att alla som jobbar på något stort företag, som typ ICA, skulle vara fula. Det finns snygga människor överallt, inom alla yrken! Men bara för att någon är snygg betyder det inte att man måste vilja hoppa i säng med den. Eller har jag missat något här?

Det finns garanterat de tjejer som tycker att det är asballt att synas med kända personer. Kanske ännu ballare att kunna säga att man haft sex med en kändis. Om nu idrottsprofiler räknas som kändisar. Jag är inte en av dem. Jag går på hockey för den sportsliga delen. Om någon spelare som ser bra ut zoomas in på jumbotronen i något segt spelavbrott är det ju mest bara en bonus.

Så till er som tror att alla tjejer går på hockey för att vi alla är superkåta på spelarna, bara knip pip! Pratar gärna hockey med er men frågar ni enbart vilken spelare jag vill ligga med så får ni räkna med att få samma typ av intelligenta fråga tillbaka.

En parentes. Mina två favoritspelare är Håkanson och Norrena. Av många anledningar men ingen är att jag vill ligga med någon av dom… Sorry! 😉

Hanna Bergström.

Läs fler krönikor av Hanna:

Bergström om galna kärleken till LHC: ”Lillebror fyller Helber/Mange”

Bergström: Får jag säga att jag hatar värmen?