Jerry Prütz: Gå ur Facebook? Aldrig i livet!

Att gå ur Facebook, ryska troll och vad man lämnar för information om sig själv i sociala medier är lite av det Jerry Prütz tycker till om den här veckan.

KRÖNIKA. Precis som du läser detta funderar tusentals personer på att lämna det sociala nätverket Facebook. Efter skandaler, spekulationer och en hel del tvivelaktiga inslag så är det en helt rimlig tanke som även slagit mig. Men det tänker jag inte att göra men man kanske borde fundera på att bli än mer försiktig med vad jag delar med mig av för information men å andra sidan – Storebror ser oss redan. Varje gång vi använder ett bankkort och knappar in en kod någonstans så lämnar vi ett digitalt fingeravtryck efter oss.

Vill du ha reda på vart jag bor, hur mycket jag tjänar, om jag har barn, fru och gnu, om jag varit laglydig eller inte så är det busenkelt att ta reda på och något som varje datorvan femteklassare klarar av.

Å andra sidan – vad är det jag lägger upp på Facebook, Twitter, Intagram och Linkedin? Jo, sådant där jag framställer mig som bättre, smartare och snyggare än vad jag är i verkligheten. Jag gör reklam för saker jag är involverad i, gillar eller bara vill att alla andra också ska få vetskap om.

En sida jag gillar lite extra är min vän Oliver Dagnås satirsajt Folkhemseliten. Det är liksom äkta fejknews och inget annat. Det blev ett satans liv häromveckan efter att jag delat med mig av ett uppenbart satirinslag där personer påstod sig inte kunna se skillnad på sådant vi publicerar här på News och något om ett nytt genusperspektiv på Pettsson och Findus. Jag sade adjö till personen ifråga.

Om det nu är så att Putin, Frimurarna och maffian ligger bakom att Twitter Trump vann valet i USA med hjälp av falska trollkonton må det vara så men det är självklart inte bra. Det är heller inte bra att information om femtio miljoner Facebookkonton hamnat fel men lämna Facebook – aldrig i livet…

Bäst just nu:

“Trygdekontoret” – varför måste vi dras med Skavlan när Happy Tom har nordens bästa talkshow.

Lalandia – plums i plurret från och med 2021. Det största som hänt i regionen sedan urminnes tider.

Hellacopters och Thåström på samma scen i Huskvarna. Episkt redan nu.