Dubbelmördaren Edvin Gyllensvaan. Bild: Andreas Schander

Idag avslutas hovrättsförhandlingarna om dubbelmordet i Mantorp

Den 24-årige småbarnspappan Edvin Gyllensvaan fortsätter att neka till att det var han som dödade en man och kvinna utanför Mantorp i juni 2017. Idag, fredag, avslutas förhandlingarna i Göta hovrätt dit han överklagade livstidsdomen från Linköpings tingsrätt.

Förhandlingarna påbörjades i måndags och avslutas alltså idag, fredag. News har utan framgång sökt kammaråklagare Helene Gestrin för en kommentar kring förhandlingarna i Göta hovrätt men har alltså inte lyckats nå henne.

I Linköpings tingsrätt slogs det fast att 24.årigen var skyldigt till det brutala dubbelmordet och en rättsmedicinsk undersökning gjorde gällande att han inte led av en allvarlig psykisk störning vid tiden för brottet. Tingsrätten skrev i domen att mannen visat “särskild hänsynslöshet och råhet” och att morden har “karaktär av ren avrättning”.

24-åringen har erkänt att han varit i parets bostad men att två andra män mördat paret efter att han lämnat huset och begett sig till Borensberg för att ta ut pengar från parets konto som han tilltvingat sig kort och kod till.

Enligt överklagan finns det rimligt tvivel om Edvins skuld ”bestående i huvudsak tre delar”. De menar att det säkrats fingerspår på en rad föremål på eller i nära anslutning till brottsplatsen som inte kunnat knytas till någon viss person skriver Aftonbladet på sin hemsida.

Mannens försvarsadvokat menar, enligt samma tidning, att det inte går att utesluta att det faktiskt varit fler gärningsmän som mördat kvinnan och mannen.

Göta hovrätts dom väntas inom 14 dagar.

Dubbelmördaren överklagar livstidsdomen

 

Missa inga nyheter:

Anmäl dig till Linköping News nyhetsbrev – helt gratis!

Ladda ner Linköping Newsappen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ Linköping News på Facebook.

-----

No more pages to load