LiU loppet slog deltagarrekord

philip-veater-6AtkTnXqeiI-unsplash

Med 321 deltagare som startade slog LiU loppet rekord. Loppet har blivit en tradition och det är löpare som satsar på löpning på elitnivå som blandas med de som bara vill vara med och tävla för att det är kul, och de som springer för nöjes skull.

Några utav vinnarna i de olika distanserna på fem och tio kilometer var: Gabriel Sandör, Emma Helmersson, Emelie Larsson och Fredrik Johansson

 

Backpriset – springa med en läskback

Det är inte bara vanliga löptävlingar som sker, utan även lite ovanligare sorter. Bland annat är det en tävling där det är en läskback utplacerad på toppen av Vallamassivet. Den som är först fram till backen får ta den och måste sedan springa med backen i handen under hela loppet. Det var Emelie Larsson, som studerar vid LiU, och Algirdas Bartkevicius, tävlandes för IK Akele, som vann backpriset. Trots att Algirdas Bartkevicius spring större delen av loppet med läskbacken i händerna så lyckades han komma in på en tredjeplats. Det är imponerande! Det är inte så lätt som man kan tro att springa samtidigt som man håller i en stor och otymplig läskback.

 

Förutom detta loppet så har Linköping universitet skapat rubriker tidigare när fem studenter stängdes av och varnades efter tentafusk.