Metoo samlade hundratals på stora torget

ra-dragon-Q-sDwIjiubI-unsplash

Hashtagen MeToo har skapat stora rubriker världen över, och även i Linköping. Hundratals personer samlades på stora torget för att protestera mot sexuella trakasserier och övergrepp.

MeToo är en hashtag som startade när en grupp kvinnor gick ut med att de har blivit utsatta för sexuella övergrepp och sexuella trakasserier, som till exempel de två våldtäkterna som ägde rum i Linköping. Andra kvinnor uppmanades att även de lägga ut hashtagen MeToo om de också hade varit med om ett övergrepp för att visa hur utspritt det sexuella våldet är. Me too är engelska och betyder Jag också. Hashtagen fick extrem spridning och blev viral inom bara ett par dagar.

Aktivister samlades på stora torget i Linköping för att protestera. Det skapades ett event på Facebook för att organisera en demonstration och flera hundra gick med i eventet.

 

Så mycket mer än bara demonstrationer

Detta eventet handlade om så mycket mer än att bara demonstrera. Det var även ett tillfälle för de utsatta personerna att dela tankar och erfarenheter med varandra. Genom detta kan man hitta en väg framåt och ta sig igenom det man har varit med om. Denna stunden handlade om att mötas upp med varandra och visa sitt stöd. Men självklart även att visa hur utspritt det är med sexuella trakasserier för att få folk att förstå att det är ett väldigt stort problem i samhället som måste åtgärdas.