Casanovas - dubbelt nominerade. Foto: Pressbild

Casanovas dubbelt nominerade – Priest kan få pris

Nu duggar branschfesterna tätt och det östgötska dansbandet Casanovas är nominerade både på Manifestgalan och till en Grammis. Linköpingsbandet Priest är nominerade till årets synt på Manifestgalan som äger rum på Nalen den 2 februari. Några dagar senare, den 8 i samma månad, äger Grammisgalan rum på Grand Hotell.

SOM (Svenska Oberoende Musikproducenter) presenterar nu de nominerade till Manifestgalan 2018. Manifest är musikpriset som uppmärksammar och premierar artister kontrakterade på oberoende skivbolag och är årets stora händelse i indiemusik-Sverige. Den femtonde upplagan av Manifestgalan äger rum 2 februari på Nalen i Stockholm och då ska den bästa oberoende musiken som släppts under det gångna året hyllas. Årets Manifestgala leds av komikerduon Moa Lundqvist och Marcus Berggren.

Manifestpriset delas ut i 15 genrer och 6 specialkategorier. Jurygrupperna, sammanlagt närmare 150 personer, består av journalister, arrangörer och andra personer som på olika sätt är verksamma i musikbranschen. Årets Liveartist väljs ut av några av Sveriges mest meriterade arrangörer. Pris till Årets Musikvideo delas ut i samarbete med United Screens, Årets Nykomling i samarbete med Sensus Studieförbund och priset i kategorin Årets Experimentellt delas ut i samarbete med FST (Föreningen Svenska Tonsättare). Utöver detta presenteras Manifest och SKAP:s Textförfattar- och Kompositörspris samt Årets Indie.

På årets gala så finns det flera Östgötska kopplingar förutom Priest och Casanovas. Dels är konsertaktuella Sarah klang nominerad och sedan Henrik Palm som tidigare arbetat med Ghost nominerade.

Dansband
Streaplers – King River (Atenzia Records)
Casanovas – Ut i livet (Atenzia Records)
Perikles – Ett, Två – Let´s Go! (Atenzia Records)
Expanders – Play That Rock ‘n’ Roll (Expanders Dans & Nöjen)

Rock
Henrik Palm – Many Days (Fetish)
Pale Honey – Devotion (Bolero Recordings)
ShitKid – Fish (PNKSLM Recordings)
Holograms – Surrender (Push my buttons)

Synt
Anna Öberg – Härsknar (Rundgång Rekords, Troglodyt Produktion)
Wulfband – Revolter (Progress Productions)
Xenturion Prime – Humanity Plus (Progress Productions)
Priest – New Flesh (Lövely Records)

Årets live
Sara Parkman & Samantha Ohlanders (Kakafon Records)
Pascal (Novoton)
Mattias Alkberg (Teg Publishing)
Sarah Klang (Pangur Records)

Missa inga nyheter:

Anmäl dig till Linköping News nyhetsbrev – helt gratis!

Ladda ner Linköping Newsappen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ Linköping News på Facebook.

-----

No more pages to load