Gallos Champagnebar har ung och pigg personal. Foto: Jerry Prütz

Champagnebaren lockar folk till Trädgårdstorget

För inte så länge sedan slog personerna bakom Vinotek Gallo på Storgatan upp en Champagnebar på Trädgårdstorget. Succén är total. News sticker in näsan under fredagens AW.

Visst låter det lyxigt med Champagne, skaldjur och ostron. Men det är inte alls särskilt dyrt poängterar restauranglegenden Miguel Bello, som under många år drivit restaurangerna Bellos och Sangria, när News sticker in näsan för att ta temperaturen strax efter öppningsdags. Äger och driver Gallo på Storgatan och Champagnebaren gör dock alltid lika trevliga Linda Travtjenko som numera alltså har två ställen att ta hand om.

Miguel Gallo, krogveteran. Foto: Jerry Prütz

– Vi har både husets Champagne och månandes erbjudande, det finns Cava och sedan både rött och vitt vin, säger Miguel Bello och berättar att man alltid bjuder sina gäster på något litet tilltugg när de kommer. Och kommer det gör gästerna. I mänger och redan minuterna efter öppning är det full ruljangs i den lilla mysiga lokalen. På plats var kompisgänget som just avslutat arbetsveckan, några arbetskollegor och säkerligen ett och annat par.

Goda drycker, goda vänner. Foto: Jerry Prütz

– Det här har vi verkligen vad Linköping behöver menar ett av sällskapen vid borden strax innanför entrén.
Miguel Bello tillägger att läget i hörnet av Trädgårdstorget är utmärkt men att många inte trodde på det. Nu när succén är en självklarhet är det ingen som är tveksam till läget.

Säga vad man vill men det är stil på handfatet på Gallo. Foto: Jerry Prütz