Tobias Forge/Ghost. Pressbild.

Då börjar Ghost spela in ny musik

Just nu befinner sig Tobias Forge och hans namnlösa gastar på en lång USA-turné som avslutas i New York den 15 december. Nu avslöjar Forge att han redan börjat arbetet med nästa platta.

Knappt har Ghosts senaste platta ”Prequelle” landat på skivdiskarna och på alla digitala plattformar förrän den kreativa frontmannen, fixstjärnan och låtskrivaren Tobias Forge berättar att han redan börjat fila på låtar till nästa platta i en intervju med internetsajten ultimateguitar.com.

– Jag bunkrar upp olika idéer, det behöver inte vara hela låtar utan det kan vara små stycken eller strofer jag har, men det kan även vara nästan helt färdiga sånger också. När jag sedan är ute på turné finns det tid att sätta mig tillsammans med en producent och gå igenom materialet. Jag hoppas att jag kan börja spela in en ny platta under 2020, avslöjar Forge.

Samlar idéer

I samma intervju berättar Tobias Forge lite även om sitt arbetssätt och hur länge det tar att rent fysiskt spela in en hel fullängdare.

–  Att spela in låtarna i studio kanske tar två månader medan själva låtskrivararbetet kan ta något längre beroende på hur mycket man behöver jobba om. Jag skriver om, ändrar tempo, skriver om igen och ibland måste jag skrota låten.

Covers

Ghost brukar alltid ge ut en miniplatta med olika covers som de smakfullt arbetat om. Det finns inga uppgifter om så är fallet även denna gång. Tidigare har man spelat in låtar av så olika artister som Beatles, Army of Lovers, Imperiet och Pet Shop Boys, bland många andra.

Sagan Ghost: Så blev de ett av de största hårdrocksbanden

Pastor varnar för Ghost

Spellista