Bild: Pixabay

Dags igen för skivmässa – tredje störst i landet

För sjunde gången kommer nu skivmässan på Valla folkhögskola äga rum lördagen den 28 april. Vinylskivor är det som gäller och både säljare och köpare står i kö för att få hålla i rariteterna.

Skivmässan i Linköping har en lång tradition och går många år tillbaka i tiden men under några år låg den lite i träda för att, liksom Fågel Fenix, resa sig igen och då bli populärare än någonsin, berättar mässgeneralen och musikprofilen Anton H LeClerq.

– Nu är vinylskivor hetare än någonsin. Det finns både gamla rariteter med klassiska band till salu såväl som helt nypressade skivor med dagens artister, fortsätter Anton och tillägger stolt att numera är mässan på Valla folkhögskola tredje störst i landet efter de i Huskvarna och i Solna.

Som traditionen bjuder så är det en mässa i april och en i oktober och samtliga mässor fram till och med oktober 2020 finns inplanerade.

– Att mässan går bra och återigen blivit så populär är nog ett tecken på att vinylskivan är tillbaka på allvar. Många menar att Cd:n inte är ett levande format men jag är inte säker på det. Jag tror den kommer tillbaka när väl tiden är mogen och det är den inte riktigt ännu, avslutar Anton H LeClercq och hoppas på att det blir fint vårväder så man kan sitta ute och fika mellan inköpen av de runda vinyltrissorna.