Anders Landelius och Niels Nielsen är Dead Soul. Pressbild.

Dödsduo återuppstår efter två år

Linköpingsduon Dead Soul är tillbaka efter två år av total tystnad. Duon Anders ”Slidin Slim” Landelius och Niels Nielsen har nu blivit ett helt band. Nu väntar två spelningar på Sagateatern 30 november och 1 december.

Dead Soul slog ner som en bomb i musiksverige med sin korsning av blues och maskinell industrirock när bluesmannen Anders Landelius och musikern, producenten och låtskrivaren Niels Nielsen (In Flames) började jobba ihop. Något nytt, dovt och hotfullt föddes, man gav sig ut på långa turnéer med Ghost och gav ut två plattor i rask följd. Sedan gick luften ur – i vart fall för en tid av två år. Nu är man dock tillbaka och då med ett helt band i ryggen.

Ny låt

– Det började med att vi gjorde en ny låt, jag tänkte att den skulle vara kul att spela live, sedan gav sig saker efter hand och vi tyckte att de skulle vara kul att se vart vi befann oss idag, berättar Niels Nielsen och fortsätter med att berätta att man numera är ett helt band med likvärdiga medlemmar där bland annat Ludwig Kennberg från Ghosts skivinspelningar, finns bakom trummorna.

Duo blev trio som blev band

– Vi är ju en duo från början, sedan blev vi ett elvamannaband för att sedan vara nere på trio och därefter gjorde vi ett gig som rockband innan vi tog paus. Nu är vi alltså ett band med allt vad det innebär. Jag trodde nog inte att det skulle bli så och för mig som är kontrollmänniska är det faktiskt ganska befriande, menar Niels Nielsen och avslutar med att det har låtit väldigt bra på de rep man haft och att man troligtvis kommer att spela sjutton låtar varje kväll på Saga.

Niels Nielsen spelar med In Flames

Blankt papper för Landelius