Nicke och Dregen från Backyard Babies spelar på Palatset. Pressbild.

Dregen: Jag minns inte alla gånger i Linköping

Helgen den 7 och 8 december är kanske den rockigaste i Linköping på länge då Palatset bjuder på både Backyard Babies och Electric Boys. Dregen i Backyard Babies ringde upp Jerry Prütz för att prata Linköpingsminnen.

Han heter egentligen Andreas men har aldrig kallats annat än Dregen. På något märkligt sätt har han blivit folkkär trots sin bångstyriga image. Dessutom är hans båda bands –  Hellacopters och Backyard Babies – musik är lika lättsmält som varmt bly.

Palatset

– Jag minns inte hur många gånger jag spelat i Linköping både med Backyard Babies, Hellacopters och mina soloplattor. Jag har ju även varit i Linköping och spelat skivor. Bara på Platens bar måste vi spelat minst tio gånger genom åren, säger Dregen och börjar räkna upp klassiska spelställen som Skylten, Arbis och Folkets park.

Denna gång kommer dock han och sångaren Nicke Borg till Palatset på Drottninggatan för att framträda som duo med bandets låtar samt sånger från sina egna soloalbum.

Dregen, Robban, Kenny och Nicke är The Hellacopters. Pressbild.

– Vi har bara med oss två akustiska gitarrer och ser vart det tar oss. Meningen var att vi bara skulle besöka ställen dit vi inte åker med Backyard Babies men Linköping är ju alltid kul att komma till, säger Dregen och berättar att det kommer en ny platta redan nästa år och att man, samtidigt som vi pratar, håller på att färdigställa ett nytt album nere i klassiska Hansastudion i Berlin där bland annat David Bowie och Iggy Pop jobbat, men även Thåström och In Flames.

Vad tycker du om Electric Boys som intar scenen dagen efter att du och Nicke Borg stått på den?
– Det är ett klassiskt svenskt band som jag sett många gånger och de är alltid bra. Dessutom har jag gästat Conny (Bloom, sångare i EB) på hans soloplattor, säger Dregen och berättar en historia om hur han och Nicke plankade in på ett gig med Electric Boys i Värnamos Folkpark 1989 under stora strapatser inkluderade en del alkohol och ett badkar.

Klassiska rockbandet spelar i Linköping

Spellista: