Bild: Andreas Schander

Eventstrategin 2030 – den kaxiga trean

I måndags gick Visit Linköpings och CO:s vd ut och berättade om den eventstrategi som ska göra Linköping till landets tredje bästa evenemangstad. Många har tyckt till på News olika sociala medier och här följer ett axplock.

Johan Rustan på Visit Linköping och Co är inte främmande för att stänga igen Konsert och Kongress, bygga nytt och göra om konserthuset till skola. Reaktionerna på News Facebooksida är många och inte helt samstämmiga.

Erik Erkstam menar att det nuvarande läget saknar motstycke där det ligger i närheten av Domkyrkan, vilket är bättre att ligga vid en bensinmack.

Roger Haraldsson tycker att man bör snegla åt Norrköping och hur de arbetar med både Värmekyrkan och Flygeln.
Det socialdemokratiska kommunalrådet Jacob Björneke är den som leder den arbetsgrupp som ska göra Linköping till landets tredje bästa stad för stora evenemang 2030.

– Det kan ju verka lite modest att vilja bli trea men vi pratar om att slå ut antingen Stockholm, Göteborg eller Malmö och det är väl kaxigt så det räcker, menar Jacob Björneke och låter rätt nöjd med sitt svar.

– Det vi tittar på är självklart ett nytt hus för konserter och kongresser. Konserthuset är ju precis som Johan Rustan sa 30 år gammalt och man har växt ur det. Vi funderar på hur det ska byggas, vem som ska stå bakom det och var det ska placeras, avslutar Jacob Björneke.

Nöjes-vd vill flytta konserthuset