Hela skådespelartruppen samlad. Foto: Joachim Nywall

Folkkär komedi på turné

Folkkära komikerna och skådespelarna Annika Andersson och Thomas Petersson ger sig nu ut på turné med föreställningen “Minns du mig?”. En föreställning med en både allvarlig botten och om ett ämne som många kan känna igen sig i.

Annika Andersson och Thomas Petersson spelar paret, vars vardagsgång hamnat i trivsam, problemfri, men också helt passionslös lunk. Med överraskande humoristiska situationer ställer pjäsen frågorna – Vad händer när barnen är utflugna, lägenheten är färdigrenoverad och bilen faktiskt går riktigt, riktigt bra? När livet plötsligt rullar på så friktionsfritt som man alltid önskat att det skulle göra – varför börjar då alla funderingar dyka upp?

– Jag tror verkligen det här är något som de allra flesta kan känna igen sig, i vart fall om man kommit upp en del i åldern, berättar Annika Andersson och Thomas Petersson håller med. Faktum är att de båda komikerna/skådespelarna självklart känner igen saker från sina egna liv eller har bekanta som finns i den ovan beskrivna lunken.

– Det har hänt flera gånger att de kommit fram, främst män, efter föreställningen och sagt “ja, det här var ju inte så kul” eller “det var ju tur att inte frugan var med” och annat i den stilen. Nu tar vi upp ett ganska allvarligt ämne men självklart är det gjort med mycket kärlek och humor. Det är ju trots allt en komedi, förklarar Annika.

Thomas, som själv är frånskild och omgift, berättar att pjäsen är skriven 2011 och att de fick se den i en hemsk version med ett gäng amatörskådespelare så han bad att få manuset till sig och hittade något i det, utgick från det och nu är “Minns du mig?” en riktig publiksuccé som spelats för fulla hus i Göteborg.

På scenen får publiken även möta den mångsidige Robin Stegmar som tidigare roat publiken i den hyllade kultföreställningen ”Dixie Comedy Cabaret” tillsammans med Per Andersson. Dessutom är även komediennen Joanna Eriksson, känd från, bland annat, humorprogrammet Partaj och även från de humoristiska Ica-reklamfilmerna med i föreställningen.

Här kan du se "Minns du mig":

Fredag 23 februari kl.16.00 – Jönköping, Konserthus – EXTRAINSATT

Fredag 23 februari kl. 19.30 – Jönköping, Konserthus – UTSÅLT

Lördag 24 februari kl. 16.00 – Linköping, Konsert & Kongress FÅTAL

Sön dag25 februari kl.16.00 – Norrköping, De Geerhallen