Bild: Linköpings kommun.

Funkig festival kommer till stan

Funkisfestivalen har kallats Sveriges största melodifestival och för första gången kommer den nu till Linköping.

Funkisfestivalen är landets största melodifestival för personer över 15 år med kognitiv eller neuropsykiatrisk funktionsnedsättning inom LSS. 26 januari 2019 går Linköpings deltävling i Funkisfestivalen av stapeln på kulturhuset Skylten, berättar nu Linköpings kommun i ett pressmeddelande.

Tävlingen ägde rum första gången år 2011 under namnet Funkismello och blev genast en succé. 2015 startades föreningen Funkisglädje för att kunna fortsätta bedriva den växande verksamheten. Numera finns Funkisfestivalen i hela landet.

Målet med Funkisfestivalen är att skapa ett arrangemang som leder till att så många personer som möjligt med intresse för att sjunga ska få möjlighet att stå på scen och delta på sin egen nivå. Dels uppmärksammas personer med funktionsnedsättning, och dels bjuder tävlingen på en minnesvärd kväll för både deltagare och publik

Vinnaren av deltävlingen i Linköping går vidare till en semifinal som hålls på anrika Nalen i Stockholm. Därefter finns det möjlighet att ta sig hela vägen till riksfinalen som hålls på Waterfront i augusti.