Genombrott för Linköpingsförfattare

Linköpingskonstnären och numera författaren Lena Nordenjack debuterade med “må bra-romanen” “Doften av falska påvar” som nu blir både ljudbok, pocket samt månadens bok hos både City Gross och Axfood i september.

Lena Nordenjack bar länge på drömmen om att skriva en bok. Hon var inte säker på att hon kunde men började skriva och så i november 2016 kom debuten “Doften av flaska påvar” ut på Linnefors förlag.

– Boken har fått ett väldigt fint mottagande, både när det gäller recensioner och på olika bokbloggar, berättar Lena Nordenjack när News ringer upp henne för att prata om, bland annat, hennes bok som nu kommer ut som pocket samt blir månadens pocket i både Axfood och Citygross butiker i hela landet.

– Det är självklart väldigt roligt att man kan köpa min bok i butiker i hela landet. Den finns sedan tidigare hos Akademibokhandeln och hos olika nätbokhandlare men nu blir den ännu mer tillgänglig i hela landet, säger Lena Nordenjack och lägger till att “Doften av falska påvar” även blir ljudbok i oktober. Inläsare är den kände skådespelaren Mattias Linderoth.

Lenas bok utspelar sig såklart i Linköping. Huvudpersonen är autistisk, jobbar på ett galleri och har en bipolär chef. Vi ska inte gå handlingen i förväg men hela historien är rent hisnande och utspelar sig både i Linköping och Venedig. Ett par av Andy Warhols tryck spelar även en viss roll. Men från början var det meningen att Lena skulle skriva en deckare.

– Men ingen av mina romanfigurer är mördare så det gick bara inte att skriva en deckare. Istället valde jag att rikta ljuset på det här med olika diagnoser vilket jag har fått mycket respons på och då i positiva ordalag. Mitt budskap i boken är att man kan leva ett bra liv trots att man har en diagnos, avslutar Lena Nordenjack som redan börjat fundera på nästa roman som hon tänker börja skriva redan i höst.

Missa inga nyheter:

Anmäl dig till Linköping News nyhetsbrev – helt gratis!

Ladda ner Linköping Newsappen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ Linköping News på Facebook.

-----

No more pages to load