Cardinal Copia. Foto: Pressbild

Ghost avslöjar framtiden – ny platta, ny karaktär och tre döda påvar

Nu börjar röken och mystiken skingras vad det gäller Ghost, den nya plattan ”Prequelle” och hur ”nya” Ghost kommer att se ut.

Trots juridiska bråk och annat störande har Ghosts primusmotor Tobias Forge lyckats spela in en platta producerad av Tom Dalgety, som även gjorde grammisbelönade ”Popestar”. Plattan, som kommer den förste juni, heter ”Prequlle” och säga handla om ”den mörka medeltiden”.

En låt ”Rats” har släppts där den nya huvudkaraktären ”Cardinal Copia” har nu ersatt den tre olika påvar som tidigare varit sångare och bandledare.

– Det blev lite förutsägbart med att en påve efterträds av en ny så jag tog det här steget med att introducera en kardinal istället, sade Tobias Forge nyligen till Billboard Magazine.

I videon till ”Rats” kan ”Cardinal Copia” ses dansa som Fred Astaire i en postapokalyptisk ”Singing in the rain” – miljö.

När nu bandet ställer sig på scenen på lördag den femte maj är det ett nytt och större band med hela nio personer på scenen, däribland tre körsångerskor och två keyboardister för att återskapa nya plattans mäktiga sound. Med sig har man även ”Papa” I, II och III som kommer att vara med på turnén men då som döda och balsamerade om man ska döma av de tre små filmer som föregått både turnépremiären och den nya skivan.  Ghost kommer efter genomförd USA-turné ägna sig åt spelningar på olika festivaler för att i höst återvända och göra flera arenaspelningar.

Linköping News inte bara besökte Tobias Forge under arbetet med nya plattan utan har även tagit del av ”Prequlle” i sin helhet och ska man komma med något omdöme så är det modigt, varierat och väldigt bra.

Hur den låter avslöjas den förste juni och i nuläget är det inte aktuellt med några spelningar på svensk mark.