NoCebo - ett band på uppgång. Pressbild.

Hårdrock på svenska i uppgång

Att sitta hemma och klappa katten ligger inte för medlemmarna i rockbandet NoCebo utan de vill komma ut och spela. Stefan Johansson, gitarrist i bandet,  berättar gärna mer om sitt band.

Det här med att sitta hemma, klappa katten och titta på tv ligger inte för de rutinerade musikerna i NoCebo. Nej, när man nu släppt en platta med tuff rock på svenska suger det i tarmen och man vill ut och spela.

– Klappa katten kan väl vänta ett tag och trots att vi alla uppnått en mer mogen ålder (medlemmarna är mellan 31 och 50 år gamla) så har vi inte tröttnat på att spela musik. Tvärtom, det har aldrig känts roligare nu, förtydligar Stefan Johansson som en gång i tiden lirade black metal tillsammans med Tobias Forge i Ghost.

Svenska texter

Det som skiljer NoCebo från många andra i hårdrocksvängen är att man sjunger på sitt modersmål. Det ställer genast lite mer krav på texterna men NoCebo går inte i fällan utan de får till lyrik som ligger bra i munnen utan att vara platt.

– Vi får ofta höra att vi låter lite som Thåström och Dia Psalma vilket är kul. Annars är många ganska tveksamma när de hör att vi skriver på svenska men så länge vi gillar och det funkar för oss så fortsätter vi.

Stjärna i Asien

Medlemmarna i bandet har spelat med välkända Linköpingsband som Satanic Slaughter och Grand Trick. Sångaren ”Melle” har varit rockstjärna i Asien och Nicke som spelar trummor spelar med ett flertal band i hemstaden Stockholm.

NoCebo består alltså av, Daniel ”Melle” Sandberg sång, rytmgitarr, Stefan Johansson, Lead gitarr
Robban Möller, Bas och Nicke Olsson, Trummor. Vill man höra hur de låter kan man lyssna här.