Necrokraft - hårda killar från Linköping på uppgång. Foto: Jerry Prütz

Hårdrockslegend prisar Linköpingsbandet Nekrokraft

Linköpings hårdaste band kan mycket väl vara black metal-kvintetten Nekrokraft. De är nu trippelaktuella med ny platta, ny video och en spelning på Sweden Rock Festival samt att Judas Priests ikoniska sångare Rob Halford hyllar dem.

Vi slår fast det direkt, Nekrokrafts musik är inte för alla och gillar du Lars Winnerbäck, Louise Hoffsten och andra mer kända Linköpingsartister kan du sluta läsa här. Nekrokraft spelar black metal som är den fulaste och mest kaotiska av alla hårdrockgenres. Men det går bra för bandet som nu släpper sin första fullängdare ”Servants” i veckan och nästa helg har man spelning för att fira den lyckliga tilldragelsen. Skivan ges ut av det lokala skivbolaget The Sign records och är inspelad i musikhuset Ganymeden där vi även träffas för den här intervjun.

– Det är bra att hålla saker lokalt, säger Angst som är sångare i bandet och fortsätter:

Lokalproducerat

– The Sign är folk vi känner och de har ett gott kontaktnät runt hela världen, fortsätter sångaren som egentligen heter Angus Norder men hela bandet har valt att ha korta och snärtiga artistnamn som Doc, Moloch, Gohl och Iron.

Att få spela på Sweden Rock Festival är en annan dröm som nu förverkligas. De spelar på Rockklassikerscenen och de har en bra tid strax efter klockan 18.00 på torsdagskvällen. Dock är det inte så vanligt med deras typ av hårdrock på festivalen men Judas Priests legendariske sångare Rob Halford har lovordat dem som ett mycket spännande band att se upp för.

Judas Priest

– Jätteroligt, menar Angst själv tycker att Judas Priest fortfarande gr bra och hård musik. Man har även fått ett bokningsbolag som ska hjälpa dem att komma ut i Europa till hösten.

– Vi får mejl och meddelande från, i stort sett, hela världen och vi vill så klart möta vår publik var den än befinner sig, avslutar Angst och hela bandet instämmer.

Missa inga nyheter:

Anmäl dig till Linköping News nyhetsbrev – helt gratis!

Ladda ner Linköping Newsappen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ Linköping News på Facebook.

-----

No more pages to load