Fanny Twardomanski ny produktionschef och biträdande teaterchef på Östgötateatern. Bild: Östgötateatern/ Markus Gårder. Pressbild: Fotografica

Hon är ny chef på Östgötateatern

Sedan den 1 mars 2018 är Fanny Twardomanski ny produktionschef och biträdande teaterchef på Östgötateatern. Hon efterträder Marie Wahlqvist som nu går i pension.

Fanny Twardomanski kommer närmast från en tjänst som producent på Kulturhuset Stadsteatern i Stockholm. Hon har tidigare arbetat som verksamhetsledare och producent på Turteatern. Fanny är utbildad scenkonstproducent vid Stockholms Dramatiska Högskola samt vid Yrkeshögskolan Novia i Finland.

– Jag är jätteglad över att vara på plats. Jag ser mycket fram emot att få lära känna hela det område som Östgötateatern når med sin breda verksamhet, säger Fanny Twardomanski, i ett pressmeddelande.

– Inför att vi skulle rekrytera en ny produktionschef la vi mycket tid på att ta fram en kravspecifikation för tjänsten. Fanny Twardomanski matchade den profilen på ett utmärkt sätt. Vi är glada över att hon har börjat hos oss som produktionschef. Att hon och Nils Poletti har arbetat ihop tidigare och är ett bra team var ytterligare en bonus, säger Pia Kronqvist, VD.

Fanny Twardomanski efterträder Marie Wahlqvist, som går i pension till sommaren 2018 efter 28 år på teatern. Den 1 augusti 2018 tar Nils Poletti över som ny teaterchef efter Johan Celander. Nils Poletti är i dag konstnärlig ledare på Turteatern i Stockholm.

Missa inga nyheter:

Anmäl dig till Linköping News nyhetsbrev – helt gratis!

Ladda ner Linköping Newsappen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ Linköping News på Facebook.

-----

No more pages to load