Pressbild

Hon sjunger in Vinterstad i ljus

Lördag den 1 december invigs Vinterstad i ljus. Nu är det klart vem som sjunger in arrangemanget.

Det börjar närma sig invigning av Vinterstad i ljus. Lördagen den 1 december är det dags för invigningen som är tillbaka på Stora torget. Det är nu också klart att sångerskan Shirin står för underhållningen. I samband med invigningen tänds belysningen upp i innerstaden och på fem nya platser i kommunen, i Berg, Linghem, Ljungsbro, Nykil och Sturefors.

Shirin är en 22-årig sångerska och låtskrivare som singeldebuterade förra året med ”Back To The Basics”. I förra årets melodifestival gjorde hon en bejublad tolkning av Frans vinnarlåt ”If I Were Sorry” tillsammans med Damn!

Invigningstal

Förutom musik blir det invigningstal av samhällsbyggnadsnämndens ordförande Elias Aguirre (s). Konferencier är Lina Skandevall.

– Det är jätteroligt att vara tillbaka med invigningen på Stora torget, med scenen i ljusbollen. Intresset och engagemanget för Vinterstad i ljus är som vanligt jättestort. Det kommer att bli en minnesvärd och fin eftermiddag. Extra roligt är också att belysning finns på fem nya platser i kommunen, säger Claes Lauritsen, projektledare Visit Linköping & Co i ett pressmeddelande.

Kolla: Nu sprids häftiga vinterljuset till fler platser i stan

Pampig invigning av Vinterstad i ljus