Josef Soner har stora planer. Bild: Andreas Schander

Känd krögare storsatsar i Linköping

Familjen Soner är ett känt krog- och nöjesnamn i Östergötland. Nu genomför Josef Soner en av sin största satsning någonsin.

Josef Soner och Nedim Ergul tog över Strandgatan 2 förra året och den stenhårda konkurrensen inom restaurangbranschen har fått de nya ägarna att tänka lite annorlunda.

– Läget är underbart och när vi är klara kommer det vara två plan och vi tror på det här, jag och min kollega har varit i restaurangbranschen i snart 35 år och det här är en av de större satsningar vi har gjort, säger Josef Soner.


Josef Soner. Bild: Andreas Schander

Han är en av de två ägarna som har tagit över verksamheten längs Stångån. Restaurangen och bowlingen är öppet som vanligt men under stängningsdags pågår det stora renoveringar i den strandnära restaurang- och bowlinghallen. Han har blåst ut i stort sett allt och restaurangnotan kommer att överstiga mångmiljonklassen.

Nätdejting förändrar branschen
– Det är klart att det alltid finns en risk med olika koncept men en nöjesmarknad i form av nattklubbar går neråt medan mer nischade restauranger går uppåt. Förr gick man ut för att träffas ute på krogen. I dag har konkurrensen hårdnat, inte enbart från övriga krogar eller nöjesställen, utan mer av sociala medier. Nu för tiden är det mer nätdejting som gäller och eftersom människor reser oftare ställer kunderna också mer krav på upplevelser och bra mat, säger Josef Soner.

Upplevelser i samband med mat och dryck är det nya konceptet.
– Restaurangen på nedre våningen blir en meny med en blandning av spanskt, italienskt och libanesiskt med många smårätter.

Sportbar på övervåningen
Men det är den nya sportbaren på övervåningen som är den stora satsningen. Sportbaren kommer att innehålla möjligheter till evenemang som VR-simulatorer, biljard, shuffleboard, elektrisk tjur och konferensrum. Tanken är att en bred målgrupp ska lockas.

På sikt vill han också utnyttja det vattennära läget genom att bygga två stora uteserveringar över Stångån. Bygglov är sökt och kanske är den delen klar till sommaren. Josef Soner äger flera restauranger i Motala. Nu har han stora planer även i Linköping. I början av november ska allt vara klart.

– Linköping är en stad som växer där marknadspotentialen är betydligt större än i Motala, säger han.

Missa inga nyheter:

Anmäl dig till Linköping News nyhetsbrev – helt gratis!

Ladda ner Linköping Newsappen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ Linköping News på Facebook.

-----

No more pages to load