Electric Boys. Pressbild.

Klassiska rockbandet spelar i Linköping

Electric Boys slog ner som en bomb på den svenska rockhimlen i slutet av 1980-talet. Nu är de aktuella med nya plattan The Ghost Ward Diaries och en spelning på Palatset den 8 december.

Ibland behöver rocken skakas om vilket också alltid skett. Själv minns jag då jag stiftade bekantskap med Electric Boys första gången vid en konsert i Motala Folkets park 1988. De fullständigt knockade publiken med sin jordnära,  svängiga och hårda rock kryddad med både funk och lite soul. Året därefter hade de turnépremiär på Arbis, som på den tiden var en utmärkt musikscen, och resten är historia som det brukar heta.

Ny platta

– Det var då det, säger gitarristen och originalmedlemmen Franco Santunione och berättar i samma andetag att man precis släppt en ny platta.

– För första gången sedan vi gjorde vårt första album ”Funk o metal carpet ride” så är vi nöjda allihopa och har en bra känsla. Sedan återstår det ju alltid att höra vad publiken tycker.

Franco minns så klart premiärgigget på Arbis 1989 men även att de spelat i Folkets park flera gånger till.  På en av spelningarna var Louise Hoffsten med och gästade på munspel, minns Franco.

Tredje gången

– Det här blir nog tredje gången vi spelar på Palatset, menar Franco vidare och lägger till att Linköping har alltid varit bra för dem och det kommer alltid bra med folk på spelningarna.

Vad tycker du då om Backyard Babies som lirar dagen innan er?
– De är ett riktigt bra rockband och nu när min brorson Michel börjat spela med Dregen har jag börjat känna honom lite bättre, avslutar Franco Santunione gitarrist i Electric Boys. Övriga i bandet är Andy Christell, bas, Niklas Sigevall, trummor, Conny Bloom, sång, gitarr och Jolle Atlagic, trummor.

Vi hänger lite här innan giget i Linköping. Pressbild.

Dregen: Jag minns inte alla gånger i Linköping

Spark my heart:

Se Electric Boys nya video här: