Prisa Gud - på fredag är Al Pitcher tillbaka i stan. Pressbild.

Komikern tillbaka i Linköping med succéshow

Nu på fredag kommer Linköpingsfavoriten Al Pitcher tillbaks till stan med succéshowen ”The Sverige Syndrome”. News fick en pratstund med den upptagne komikern.

Han är född i Storbritannien och uppvuxen på Nya Zeeland men bor sedan många år i Sverige – ett land han älskar.

– Jag blir fortfarande lika förvånad när ni svenskar nästan ifrågasätter att jag verkligen älskar ert land. I stora drag är det vad min show ”The Sverige Syndrome” handlar om, avslöjar Al Pitcher när vi pratas vid någon dag innan han återigen kommer till Crusellhallen för att uppträda i Linköping.

Bästa kvällen

– Förra gången jag körde min show här var en av de bästa kvällarna på hela turnén. För mig handlar det inte om att jag står på scenen och publiken lyssnar utan vi gör det tillsammans. Publiken är väldigt viktig för mig, understryker Al och menar att vara standupkomiker är inget självändamål för honom.

New York och London

Showen har spelats över hela landet men även både i New York, London och i Köpenhamn. Lapp på luckan har det varit på nästan samtliga orter där Al dragit fram.

Al Pitcher – kul kille. Pressbild.

Har han då märkt av någon skillnad på vad publiken skrattar åt i olika städer landet runt?

– Utan att på något sätt sitta inne med sanningen så kan jag nog påstå att det är lite kärvare och tuffare ju längre norrut man kommer. Man kan ha kört en hel kväll utan att få så särskilt mycket respons och sedan när man slutar så är det stående ovationer. Man undrar ju lite vart de reaktionerna kom ifrån, avslutar Al Pitcher.

Föreställningen är på engelska.