L8. eller Lotta Karlsson, släpper dansbandslåt digitalt. Foto: Jerry Prütz.

L8 är go och gla – släpper dansbandshit

Lotta Karlsson, eller L8 som hon nog är mer känd som, släpper nu sin första solosingel ”Go å gla kex chokla”. En riktig dansbandsrökare som i detta nu finns att lyssna på digitalt.

Lotta, eller L8 då, har alltid drömt om musik och stå på scenen. Dansbandsmusik hatade hon, precis som hon gjorde med jazz och saxofon. Numera älskar hon det.

– För några år sedan började jag att sportdansa och vad dansar man till, jo dansbandsmusik. Efter att jag dansat ett tag började jag gilla musiken och sedan tänkte jag att man skulle nog börja skrivande låtar i den stilen.

Vi pratar om dansbandsmusik, band som Martinez, Titanix och Casanovas. Vi pratar om texter och vi pratar om drömmar.

– Det finns väldigt många bra dansband i länet och inte minst i Vadstena där så många bra band kommer ifrån, Casanovas bland annat, säger L8 erkänner att det nog är något särskilt med just Casanovas.

Hon har spelat med lite olika band tidigare men har aldrig funnit sig till rätta förrän nu. Dock har hon inget eget band för tillfället men hon drömmer om att sätta ihop ett samt att komma ut och spela.

– Det här är min första riktiga dansbandslåt och kanske en början på att följa min dröm. Jag har fler låtar som jag vill få ut och på andra plattformar finns det låtar som man skulle kunna göra om så de blir mera dansbandslika. Sin första dansbandslåt beskriver hon så här:

– Det är en busig låt som jag hoppas det skall buggas till, avslutar L8