Heta resor till solen. Bild: Ticket. Pixabay. Montage: Andreas Schander

Linköpingsbon reser helst till Mallorca eller Rhodos

Att åka till Mallorca eller Rhodos är populärt bland Linköpinsgborna sedan seglar Turkiet upp som ett land många vill semestra i. Det visar ny statestik från researrangören Ticket.

Snart är det sommar och semester och i Linköping råder det resefeber och allra helst åker Linköpingsborna till Mallorca, följt av nästan lika populära Rhodos. Dessutom har Turkiets återkommit som ett av våra mest populära semesterländer.

– Linköpingsborna är mycket reseintresserade och många planerar att resa utomlands under sommaren 2018. Medelhavsländerna är mycket populära inför sommarsemestern, när man inte behöver söka sig så långt bort för att få sol och värme, säger Linda Holmstedt, Säljchef, i ett pressmeddelande.

Förutom Mallorca är även Antalya en av sommarens stora vinnare, dit resebokningarna ökar rejält. Kroatien är fortsatt ett mycket populärt semesterland, staden Split och orterna längs Makarska rivieran. När Kroatien nu etablerat sig ordentligt hos svenska resenärer är det istället Montenegro som kliver in som ett av de nyare, trendigaste semesterländerna och ökar bokningarna med drygt 66 procent jämfört med i fjol.

En av sommarens stora skrällar är Turkiets revansch. Resebokningarna till Turkiet har minskat dramatiskt under de senaste åren, som en följd av flera terrorattentat och ett politiskt instabilt klimat. Nu börjar dock svenska resenärer hitta tillbaka och Turkiet ökar bokningarna med drygt 93 procent.

– Turkiet är, trots fortsatt politisk instabilitet, verkligen tillbaka som ett av våra mest populära resmål i sommar, avslutar Linda Holmstedt.

 

Hit vill Linköpingsborna helst åka i sommar:

1. Mallorca
2. Rhodos
3. Kreta
4. Split
5. Cypern
6. Bangkok
7. Antalya
8. Nice
9. Malaga

Källa: Ticket