Det gäller att vara hands on och inte vara rädda för att hugga i: Magnus Johansson ser till att artisterna trivs. Foto: Jerry Prütz

Magnus fixar i logen

I kväll startar gratisfestivalen Putte i Parken med en mjukstart och bland annat FO&O och Frej Larsson på scenen. Bakom den stora festivalscenen ser turnéräven Magnus Johansson till att artisterna trivs. Linköping News passade på att titta in och ta ett snack med Magne, som han kallas…

Det rådde febril verksamhet inför kvällens festivalpremiär och vädret var, när Linköping News var på besök, helt lysande.

Klockan 19.00 går FO&O på scenen och då ska det vara klart i loger och andra artistutrymmen. Fast det bara är några timmar kvar till avspark, om sportreferensen tillåts, så är Magnus Johansson lugnet själv. Rutin finnes efter åratal på vägarna med Takida, Hellacopters och Backyard Babies för att nämna några.

Under Putte i Parken ikläder sig Magnus Johansson rollen som ansvarig för loger och det som ska finnas i dem. Logerna är belägna i Saab arena – ett stenkast från själva festivalområdet.

– Just nu så lastar jag in dricka i logerna så att dryckerna är kylda, jag förbereder bord och försöker göra det lite trevligt så gott det går i det som i vanliga fall är ett omklädningsrum för idrottsmän. Särskilt charmigt är det inte och det finns inte plats för en massa lull lull.

På Putte i Parken får alla artister samma sak i logen och inte mycket utrymme ges till individuella önskemål, men Magnus låter mig veta att visst löser han saker om det kommer upp något akut.

Även på festivalområdet råder det febril verksamhet och det sista ska fixas innan området öppnar. Själva platsen för området ligger bakom Saab arena och vid den plan där det brukar utövas olika bollsporter. Det är lummigt, vackert och lätt avskärmat samt som gjort för en trevlig fest. Välkomna till Putte i Parken hela helgen…