Pain kommer inte till Metallsvenskan då man ställde in festivalen idag. Pressbild.

Metallsvenskan ställer in

Det var meningen att det skulle bli en hårdrock och fotbollsfest i två dagar med storheter som WASP, Pain och Rival Sons men istället kastade arrangörerna in handduken. Just nu känns det tungt säger Olof Wikström, en av arrangörerna till News.

– På grund av låg biljettförsäljning så har vi blivit tvungna att ta beslutet för att inte fler biljettköpare, artister, partners eller leverantörer ska bli drabbade. Vi som legat bakom det här och vårt team har arbetat väldigt hårt för att festivalen ska kunna bli av men igår kväll var vi tyvärr tvungna att ta det tunga beslutet att lägga ner, säger Olof Wikström och teamet bakom Metallsvenskan i ett pressmeddelande.

– Det är aldrig roligt att ställa in och just nu känns det väldigt tungt men jag har lärt mig en sak och det är att aldrig säga aldrig så jag kan inte säga att Metallsvenskan inte kommer igen, säger Olof Wikström och lägger till att försäljningen tog ett skutt vid senaste månadsskiftet, men tyvärr inte tillräckligt. Vi har sålt drygt 20 procent av de biljetter vi behöver sälja och för varje dag vi väntar så blir alltfler lidande.

Den som har köpt sina biljetter hänvisas till konkursförvaltaren därför att de flesta biljettpengarna gått till olika förskott samt marknadsföring. Metallsvenskan skulle ägt rum mellan den 15 och 16 juni.