Foto: Robert Eldrim

Nu kommer succéshowen till Linköping

Han är en av Sveriges mest populära stå upp-komiker. I mars är han tillbaka i Linköping.

David Batra, aktuell i SVT med Världens sämsta indier, är ute på turné med succéföreställningen ”Elefanten i rummet – han som är gift med henne”. Under hösten är föreställningarna runt om i landet utsålda. Den 14 mars är det dags för David Batra att besöka Linköping då han uppträder på Konsert & Kongress.

– Fröet till den här föreställningen såddes några veckor efter förra riksdagsvalet. Jag skulle precis kliva upp på Lunds stadsteater och uppträda med Robin Paulsson. Regeringskrisen var ämnet för dagen och min fru syntes på tv varje kväll. Jag hade alltid undvikit att skämta om familjen men Robin sa åt mig att nu var jag faktiskt tvungen att nämna “elefanten i rummet”. Jag tog mod till mig och pratade om hur praktiskt det är att komma hem och hämta dottern hos barnvakten och frun hos livvakten. Berättelsen funkade och embryot till en ny föreställning var fött, säger David Batra i ett pressmeddelande.

David Batra har bland annat vunnit utmärkelsen “Årets manliga komiker” på Svenska Standupgalan. Den nya föreställningen är första soloshowen för första gången på sex år:
– Vi komiker har egentligen alltid haft som uppgift att peka ut elefanten i rummet. Att prata om det som vi alla tänker på men kanske tycker är lite för privat eller läskigt att nämna.