Omstart för mytisk festival

Som News tidigare berättat så gör mångsysslaren Björn Rallare en film om den omtalade fiaskofestivalen Festival of the midnight sun. Nu tänker man även ge festivalen en andra chans den 31 augusti 2019.

Vi kan inte riktigt enas om det var 20 000 eller 34 000 grillade kycklingar som låg och ruttnade under Festival of the midnight sun helgen 19 till 21 juni. 1970. En festival som skulle dra storpublik till racerbanan Mantorp park där internationella storstjärnor som Chuck Berry, Byrds och Dr John skulle spela eller spelade. Fiaskot var totalt och publiken som var på plats sägs att ha uppgått till 3 000 personer. Därav det ruttnande kycklingberget.

Mannen som ska gjuta nytt liv i festivalen är entreprenören och entusiasten Mats Carlheim.

– Jag läste om Björns filmidé och blev fascinerad av hela grejen med festivalen och så började vi prata om att försöka göra om den fast 49 år senare och i mera hanterbar kostym.

Sagt och gjort. Man startade en förening som arrangerar festivalen och nödvändiga kontakter togs med folk som ska se till att festivalen blir av.

– Vi släppte nyligen biljetterna och till ett lite billigare pris. Vi har ju bara släppt två av totalt 15 band. Men det kommer mera helt klart. Det är tänkt att det ska bli tre scenen, det ska finnas en foodcourt och vi tittar på hur vi ska lösa transportfrågan från och till pendelstationen i Mantorp.

Björn Rallare och Mats Carlheim känns som en bra duo. Till sig har de knutit Gaphalsen och promotorn Kaj Sivervik som kommer att boka banden.

– Visst vore det kul att kunna boka något lite större band då vi siktar på att få 3 000 biljettköpare. Det borde inte vara omöjligt, avslutar Mats Carlheim.

Bert Åke Varg i Linköpingsfilm om en svensk Woodstockfestival

fakta

Här hittar du ett tvinslag om festivalen.

Wikipedia

DN: