Cardinal Copia. Foto: Pressbild

Pastor varnar för Ghost

Just nu befinner sig det omåttligt populära Linköpingsbandet Ghost på en succéfylld USA-turné. Men alla ”over there” är inte glada åt att det svenska bandet spelar i deras stad då en kristen gruppering menar att de sprider ”mörka värderingar”.

Turnén som Ghost nu är ute på heter ”A pale tour named death” vilket har kopplingar till bibelns sista bok ”Johannes uppenbarelse” och det är inte heller den enda kopplingen mellan Ghost och det religiösa. Dock är inte alla lika glada åt att Ghost spelar i just deras stad utan i Midland, Texas, så samlades en grupp människor för att be inför bandets spelning häromdagen.

Mörka värderingar

Larry Lang, pastor för den religiösa gruppen, menar att bandet skulle förpesta staden med sina mörka värderingar. Samme pastor var även med i en radiointervju där han berättade att han är förvånad att bandet överhuvudtaget bokats till staden enligt internetsajten Blabbermouth. Pastor Lang menar att det är inte bara bandets texter som är upprörande utan att det är hela gruppens estetik han finner stötande.

Stötande

Den här formen av aktivism från religiösa grupperingar mot olika typer av hårdrocksband är inte ovanlig och de allra flesta brukar ta det med ro och så även Tobias Forge som är Ghosts primus motor.

Efter jobbiga tiden: Ghost turnerar med världsband

Sagan Ghost: Så blev de ett av de största hårdrocksbanden

Dance Macabre:

Se Ghost senaste video här: