Sing-a-long med kultmusikal

Nu på fredag, den 11 januari,  arrangeras en Sing-a-long-visning av kultfilmen The Rocky Horror Picture Show från 1975 på Cnema.

Sedan urpremiären på Royal Court Theatre 1973 har Rocky Horror Show blivit en publikfavorit bland rock’n’roll-musikalerna och framförs över hela världen. Musikalen filmatiserades 1975 och visas fortfarande på biografer runt om i världen. Nu är det första gången musikalen ges på Östgötateatern. Det är även första gången som filmen visas som Sing-a-long på Cnema.

– Vi är otroligt glada över samarbetet med Östgötateatern, tack vare det får vi det bästa av två världar, säger Elin Bennett, programsättare och kommunikatör på biografen Cnema, i ett pressutskick.

Tradition

– Kring Rocky Horror finns en härlig tradition av interaktiva visningar där publiken får vara delaktig. Därför är det extra kul att kunna erbjuda Norrköpingspubliken en sådan här biovisning samtidigt som vi repeterar teaterns nya version av musikalen, säger Jeanette Söderwall, kommunikatör på Östgötateatern, i samma utskick.

Innan filmvisningen den 11 januari har besökare möjlighet att mingla med musikalartister och Rocky-fans i Cnemas foajé. Spexig utstyrsel uppmuntras. Besökare är välkomna med eller utan rekvisita som rekvisita är ris/konfetti/serpentiner, dagstidning, liten vattenpistol, ficklampa, gummihandskar, partyvisslor, toalettpapper, rostad brödskiva (utan smör), partyhatt, nycklar, spelkort.