Pressbild/Benny Nilsson.

Snart dags för Whiskymässa

Biljetterna är ute och redan nu börjar det vattnas i munnen på dem som gillar ”livets vatten” då 2019 års Whiskymässa närmar sig med stormsteg. Den 8 och 9 februari är det dags för den sextonde mässan och biljetterna har en rykande åtgång.

För sextonde året i rad blir det nu återigen Whiskyexpo på Konsert och kongress. Platserna har skiftat genom åren men bakom mässan eller expot har alltid nestorn Kenneth Lindblad stått. Det han inte vet om Whisky är inte värt att veta och det är hans kunnande och intresse som gjort denna helg till ett måste för många Whiskyvänner i hela landet.

Ett uppskattat inslag under mässan är de olika seminarier man genomför. Dessa ger deltagarna tillfälle att inte bara smaka på de ädla dropparna utan även lära sig mer om whiskyns underbara värld.

Skottsk whisky brukar vara populärt under mässan. Bild: Pixabay.

Det är en välmatad lista på utställare man presterar redan nu. Något som väcker lite förundrar och ser spännande ut på pappret är Lost Distillery som återskapar whisky från sedan länge nedlagda destillerier. Flera av de återskapade sorterna är över hundra år gamla.

Det finns även ett ”Romcorner” sedan några år tillbaka. Även det ett mycket uppskattat och omtyckt inslag på den populära mässan.