Bild: Holgerspexet

Studenterna bjuder in till otraditionell föreställning

Studenterna har övat i månader. Men snart är det dags för deras föreställning Engelbrexit. Dock ska publiken inte förvänta sig en traditionell teaterföreställning.

De har förberett i månader, men snart är det dags. Holgerspexet som är en teaterförening vid Linköpings Universitet, bjuder nu in till föreställning. Hela sju gånger. Dock skall besökarna inte räkna med en traditionell teaterföreställning.

– Denna föreställning heter Engelbrexit. På studentspex brukar man ta en historisk händelse och framföra den på ett komiskt sätt. Pjäsen utgår ifrån Sverige på 1400-talet under Kalmarunionen. Det handlar om engelbrektsupproret, säger Sofie Lärkhammar, skådespelare i pjäsen.

21:a gången

Holgerspexet grundades 1998 och detta blir deras 21:a föreställning. Forumteatern på Nationernas hus i Linköping är skådeplatsen och föreställningen kan ses 10, 14, 16, 17, 21, 23 och 24 november. På lördagar börjar föreställningarna 16.00 och vardagsföreställningarna startar 19.00.

– Förutom oss skådespelare, medverkar även dansare och dessutom arbetar ett gäng med scenen. Allt drog igång ordentligt den första veckan i september. Det har varit hektiskt, men roligt.

Alla är välkomna

Trots att det är en studentförening som arrangerar det hela, är allmänheten också välkomna.

– Eftersom det är studenter som har hand om det här, blir det mycket marknadsföring riktat till andra studenter. Fast det är öppet för alla och allmänheten är mer än välkomna, säger Sofie Lärkhammar.

Biljett kostar 140 kronor och kan förbeställas på deras hemsida.

– Biljettförsäljningen har gått bra. Men det finns fortfarande biljetter att köpa. De som vill kan köpa biljett på plats, men det är bäst att förbeställa.