Pressbild

Succéturnén kommer till Linköping

Nu är det klart att succéturnén Diggiloo kommer till Linköping nästa sommar.

Diggiloo ger sig ut på vägarna även nästa sommar och gör ett stopp i Linköping. 6 juli är det dags för showen vid Bergs slussar.

– Det är första gången Linköping står värd för Digiloo och det känns mycket roligt att Linköpingsbor och besökare får ta del av detta folkkära evenemang. En extra krydda är att det blir i Bergs slussar, som förutom att vara ett populärt besöksmål också är en unik konsertmiljö som vi vill satsa mer på, säger Anders Thorén, eventproduktionschef på Visit Linköping & Co, i ett pressmeddelande.

Återvänder

Det står även klart att Jessica Andersson återvänder till Diggiloo.

– Jag bestämde mig för att kliva av och pröva egna grejer ett tag. Du vet, ge egna konserter för en publik på 900 snarare än 9 000. Bli programledare i TV3, för Ensam mamma söker. Pröva det som är utanför min comfort zone. Men David Lindgren har frågat och frågat om jag inte ska hoppa på igen. Hans snälla västerbottniska röst får mig att smälta. Suget är verkligen tillbaka, säger Jessica Andersson i samma pressmeddelande.

Släpps på lördag

Utöver Jessica Andersson medverkar tio andra artister på årets turné. Till debutanterna hör Arvingarna, John Lundvik och Mimi Werner. 30-årsjubilerande komikern Thomas Petersson, Magnus Carlsson, Mariette och programledaren David Lindgren är också med.

Biljetterna släpps lördag den 1 december via visitlinkoping.se.